Cunard

De cruises van Cunard brengen u terug in de tijd. Op echte klassieke 'cruiseliners' ervaart u de historie en elegantie van cruises. Stijlvol, vernieuwend en tot in de puntjes verzorgd. De drie cruiseschepen van Cunard zijn klassiek ingericht maar bieden alle moderne faciliteiten die je tegenwoordig kan verwachten, met een Brits accent.

De 'White Star Service' is het voorbeeld hoe service je vakantie bepaalt. Onzichtbaar bijna, zorgt de bemanning voor een cruise-ervaring die lang in het geheugen blijft. Legendarische routes bijvoorbeeld van Europa naar New York en wereldcruises zijn de paradepaardjes van deze historische cruisemaatschappij.Ideale vakantie voor...

  • Reizigers die in stijl de wereld willen ontdekken waarbij service het verschil maakt.
  • Vakantiegangers die houden van elegantie met een Britse accent.

Over de rederij

Cunard staat synoniem door 'the most famous ocean liners in the world'. De historie begint in 1838, toen de Britse regering besloot dat er een reguliere scheepsverbinding moest komen tussen Engeland en de Canadese stad Halifax, onder andere om post te vervoeren. De in Canada geboren Samuel Cunard won het contract om deze scheepsverbinding te verzorgen. In 1840 ging de rederij van start met een viertal houten stoomschepen, waaronder de Britannia, toentertijd een van de eerste trans-Atlantische passagiersschepen ter wereld. Samual Cunard overleed in 1865.
In 1934 fuseerde Cunard Line met haar grootste concurrent, de White Star Line, op verzoek van de Britse regering omdat beiden het financieel niet voor de wind ging. In 1947 kocht Cunard de White Star aandelen terug en eind jaren '50 veranderde de naam van de gefuseerde rederij terug naar Cunard Line.
Cunard werd in 1998 gekocht door de Carnival Corporation & plc en liet in 2004 de Queen Mary 2 bouwen.

Cruiseschepen

Aantal schepen: 3

Scheepsnamen: Queen Elizabeth, Queen Mary 2, Queen Victoria.

Contact

Bob Dixon
General Manager - EMEA Sales
T: +44 (0)2380 65 6588

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W: www.cunard.com