Doop Regent Seven Seas Explorer in Monaco

Het ‘meest luxueuze schip ooit’ Seven Seas Explorer is woensdagavond, 13 juli 2016, gedoopt in Monaco. Doopmoeder Prinses Charlene van Monaco zorgde voor het hoogtepunt van een prachtige ceremonie door een lint door te knippen waardoor de traditionele champagnefles van Veuve Clicquot succesvol tegen de boeg van de nieuwste aanwinst van ultraluxe rederij Regent Seven Seas Cruises kapotsloeg. Vlak daarvoor had ze de doopwens uitgesproken voor een behouden vaart voor het schip en haar passagiers en bemanningsleden. Prinses Charlene was tesamen met haar echtgenoot Prins Albert II naar de doopceremonie gekomen.

De wereldberoemde Italiaanse tenor Andrea Bocelli sloot de avond af met een 40 minuten durende concert voor de 700 aanwezige gasten. Grote klassiekers die hij ten gehore bracht waren Volare, La Donna e mobile, Nel Biu Dipinto Di Blu en Can’t Help Falling in Love.

De gala doopceremonie, gepresenteerd door de Amerikaanse presentator Kevin Frazier, startte met de nationale volksliederen van de Verenigde Staten en Monaco. De Star Spangled Banner en Hymne Monégasque werden gezongen door respectievelijk Lisa Kuhnen en Frederic Diquero. Vervolgens sprak President & COO van Regent Seven Seas Cruises Jason Montaque een dankwoord uit aan de reisagenten, loyale gasten en bemanningsleden, waarna Kapitein Stanislas de Lacombe zijn officieren introduceerde. Aansluitend werd het schip gezegend door een rabbijn, dominee en priester. Na een introductie door President & CEO Norwegian Cruise Line Holding Frank del Rio mocht Prinses Charlene de Seven Seas Explorer formeel dopen.

(bron: Cruisereiziger.nl)