JONGEREN STEEDS MEER IN VOOR EEN CRUISEVAKANTIE

Dit is een van de trends die CLIA, internationale brancheorganisatie van cruiserederijen, signaleert in hun net uitgebrachte jaarlijkse trendrapport ‘State of the Cruise Industry 2017’. Hierin voorspelt CLIA zes belangrijke cruise reistrends.

Cruise Lines International Association (CLIA) stelt in het rapport dat de groei van cruisevakanties doorzet en verwacht dat 25,3 miljoen passagiers in 2017 een cruise gaan maken. Tien jaar geleden waren dat er nog 15,8 miljoen. CLIA meldt verder dat dit jaar 26 nieuwe schepen (zowel voor oceaan als rivieren) hun debuut op het water maken, waarmee verdere groei mogelijk wordt gemaakt. 

CLIA voorziet zes belangrijke cruise reistrends:

1.     Jongere generatie zoekt steeds meer het water op. Een recente studie heeft aangetoond dat de nieuwe generatie, millennials en generatie Y, de cruisevakantie steeds meer gaat omarmen. 

2.     Meer routes met privé-eilanden. Reizigers boeken steeds vaker de route waarbij het cruiseschip een privé-eiland aandoet. In 2017 bieden cruisemaatschappijen stops aan op zeven privé-eilanden.

3.     Steeds meer first-time cruisers. Gevraagd naar de vakantieplannen, geeft 48% van de niet-cruisers aan interesse te hebben in een zeecruise terwijl maar liefst 85% van de mensen die als eens een cruise maakten, dit nog een keer willen doen.

4.    Vertrekhaven op rij-afstand. Een vertrekhaven in eigen land of op rij-afstand wordt door 69% van de cruisepassagiers niet alleen als kostenbesparend gezien, maar spreekt bij  74% vooral het gemak erg aan.

5.    Reizigers lokken met beroemde chefs. Cruise reizigers omarmen het speciale diner en zullen steeds vaker de eetervaringen laten afhangen van de beroemde chef-koks. Zo hebben verschillende cruise maatschappijen dit jaar Guy Fieri en Geoffrey Zakarian gerechten laten creëren in restaurants.

6.    Vraag naar avontuurlijke cruises groeit. Volgens de Adventure Travel Trade Association groeit het avontuurlijke reizen in een rap tempo. Ook ziet CLIA deze groei terug bij de expeditie cruises.

Meer informatie over CLIA’s State of the Cruise Industry Outlook: www.cruising.org