P&O Cruises

P&O Cruises is de oudste cruiserederij ter wereld. Door hun jarenlange expertise weten zij nog elke dag hoe zij hun gasten een onvergetelijke vakantie moeten bezorgen. De klassieke schepen varieren van 700 tot 2000 passagiers, waarbij nieuwe aanwinsten, de Azura en de Ventura een grotere capaciteit hebben van iets meer dan 3000 passagiers.
De rederij is Brits georiënteerd en vertrekken voornamelijk vanuit Southampton. Toch is P&O Cruises ideaal voor de Nederlandse cruisepassagier. De ambiance is beleefd en vriendelijk en de sfeer aan boord spreekt de Nederlandse passagier ook vaak aan.

 

Ideale vakantie voor...

  • Reizigers die de Engelse beleefdheid en service weten te waarderen.
  • Mensen die houden van bescheiden entertainment, zowel overdag als 's avonds.

Over de rederij

P&O Cruises kent een rijke historie dat teruggaat tot 1837. Op 1 september van dat jaar richtten Arthur Anderson and Brodie McGhie Wilcox de Peninsular Steam Navigation Company op, die in opdracht van de Britse overheid post verzonden van Londen near het Spaanse rink. Toen voeren ook al passagiers mee, ook al waren dit zakelijke reizen.
Geleidelijk aan kreeg het bedrijf meer contracten en ontsprong het idee om cruises te maken voor vakantiegangers, een lang gekoesterde wens van Arthur Anderson. In 1904 kocht P&O het schip 'Rome' die full-time were ingezet voor eerste klas cruises waarbij de landexcursies werden georganiseerd door Thomas Cook. De Britse cruisemaatschappij behoort sinds 2003 toe aan Carnival Corporation & plc. en is de oudste cruisevaartmaatschappij ter wereld. Door de jaren heen heeft P&O Cruises de standaard gezet voor kwaliteit, service, betrouwbaarheid en veiligheid, waarmee P&O Cruises zich blijvend onderscheid in de cruisewereld.

Cruiseschepen

Aantal schepen: 8

Scheepsnamen: Adonia, Arcadia, Aurora, Azura, Brittania (voorjaar 2015), Oceana, Oriana, Ventura

Contact

Bob Dixon
General Manager - EMEA Sales
T: +44 (0)2380 65 6588

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W: www.penocruises.com