10 leerzame vakantie doe-dingen

 

Een dag aan boord van een cruiseschip is nooit saai. Wanneer je niet aan wal bent, kun je interessante lezingen en workshops volgen, die je vakantie verrijken. Al is het maar om meer te weten komen over de mooie plekken die je bezoekt. Of je ontdekt hoe leuk koken is en je blijkt een onverwachte expert op het gebied van fotografie.

 • ilearnDat cruisen echt van deze tijd is, bewijst de samenwerking van Celebrity met Apple. Leer alles over de laatste gadges. Volg het Ilearn programma in the Ilounge voorzien van de nieuwste Apple-apparatuur.

 • 13262 Enrichment SpeakersCunard is rijk aan traditie, vaart de hele wereld over en is bekend van de transatlantische oversteken. Met regelmaat nodigt Cunard internationale gastsprekers uit voor interessante lezingen. Schrijvers, BBC presentatoren of voormalige ambasseurs weten u te boeien tijdens de dagen dat u op zee bent.
 • Seadream MarinaOp de jachten van SeaDream Yacht Club staat het buitenleven centraal.  Met een eigen waterplatform leert u waterskiën, stand-up peddelen of zeilen. Snorkelen of een verfrissende duik nemen vanaf het waterplatform mag natuurlijk ook. Bij SeaDream Yacht Club is het inbegrepen in de prijs.

 • Oceania StPetersburgBij Oceania Cruises zit reizen in de genen. Hier ligt de nadruk op het bezoeken van kleinere havens en leggen de schepen zelfs meerdere dagen aan in een stad, zodat u de tijd ten volle kunt benutten. Professionals informeren u uitvoerig over de bestemmingen die de schepen aan doen, zodat u geheel voorbereid op pad kunt en de leukste winkels, lekkerste restaurants en mooiste musea weet te vinden.
 • SeabournSeabourn is partner van UNESCO World heritage en promoot verantwoord reizen. Gasten van Seabourn krijgen ‘insight’ informatie over UNESCO werelderfgoed bestemmingen en bezoeken exclusieve excursies onder de noemer ‘World Heritage Tour’.
 • Discovery-VideoPrincess Cruises werkt samen met het bekende TV kanaal Discovery. De excursies die worden aangeboden zijn geinspireerd op ‘Animal Planet’ en er is een heuse Shark Week Zowel volwassenen als kinderen worden getest op hun kennis van de zeeën en de wereld met speciale thema activiteiten en spelletjes. Echte avonturiers kunnen mee op een speciale excursie om te zwemmen met haaien (op cruises in de Caribbean, naar Hawaii, Mexico, Tahiti en Australië).
 • Culinary artsIn het Culinairy Arts Center van Holland America Line is alle apparatuur en zijn alle ingredienten om van iedereen een keukenprins of –prinses te maken. Onder leiding van meesterkoks bereidt u heerlijke recepten. Misschien komt u zelfs Jonnie Boer tegen!
 • Azamaras-AzAmazing-Evening-at-EphesusReizen naar het hart van de lokale cultuur. Azamara Club Cruises biedt een uniek concept, Azamazing Evenings. De cruiseschepen liggen langer en vaak meer dan 1 nacht in een haven, zodat zij in de gelegenheid zijn u een unieke ervaring mee te laten maken. Bezoek Ephesus buiten de reguliere openingstijden of bezoek een wijngaard in de heuvels van Toscane bij maanlicht. Een vakantieherinnering die u lang bij blijft, of liever; nooit meer zal vergeten!

 • silversea-T2C-expeditionTeam-1-702x405Cruises op de expeditieschepen van Silversea Cruises zijn een verrijking op zich. Onder leiding van een professioneel expeditieteam bezoekt u unieke plekken in de wereld, zoals Antarctica en de Galapagos eilanden.
 • HapagLloydGolfVoor golfliefhebbers is Hapag-Lloyd Cruises een uitkomst. Zij bezoeken tijdens hun cruises de mooiste greens, geven clinics aan boord en huren de beste golfpro’s in.

  Bekijk de video

Cruiserederijen

CLIA Nederland is de branchevereniging voor de cruise industrie en promoot cruises als een bereikbare en geweldige vakantie ervaring.
Lees meer over de cruiserederijen die lid zijn van CLIA Nederland.

CRUISEREDERIJEN  
Aida Cruises Fred. Olsen Cruise Lines
Azamara Club Cruises MSC Cruises
Carnival Cruise Line Norwegian Cruise Line
Celebrity Cruises Oceania Cruises
Crystal Cruises P&O Cruises
Costa Cruises Princess Cruises
Cunard Line Regent Seven Seas Cruises
Disney Cruise Line Royal Caribbean International
Hapag Lloyd Cruises Seabourn
Holland America Line SeaDream Yacht Club
  Silversea

Cruisespecialisten in Nederland

In Nederland zijn onderstaande cruisespecialisten lid van CLIA Nederland. Laat u adviseren en boek vertrouwd bij deze reisorganisaties, die herkenbaar zijn aan het CLIA logo. 

Captaincruise.nl                          Dreamlines.nl
CenOTravel.nl Kras.nl
Cruise.nl Reader Offers
Cruisereizen.nl TUI.nl
Cruisetravel.nl VCKCruises.nl
Cruisewinkel.nl Zeetours.nl
Dock C Cruisepartners                                               

CLIA Netherlands