10 lekkerste restaurants

 

Tijdens een cruisevakantie zult u versteld van de kwalitatieve restaurants aan boord. Prachtig wit gedekt linnen, een kelner die u met alle egards behandelt en keuze uit meerdere restaurants aan boord. Vergeet elke avond in gala eten om 6 uur! Ontdek de verrassende mogelijkheden. 

 • Silversea Hot-Rocks-Night-702x405Bijna 'ouderwets' steengrillen, maar dan op sterren-niveau in een modern jasje. Op de Silver Muse, het nieuwste cruiseschip van Silversea Cruises, is het restaurant 'Hot Rocks'. Tafels knus geschakeerd op het zonnedek met in het midden een hot-plate. De meest verfijnde vlees- en vissoorten worden geserveerd. Op top niveau dineren in een bijzondere setting.
 • polo-grillOceania Cruises heeft 5 cruiseschepen in haar vloot varierend van 684 tot 1250 passagiers. Aan boord even zoveel restaurants en dat is bijzonder voor het relatief klein aantal passagiers. En niet zomaar restaurants; Topniveau steaks in the Polo Grill, verse ingredienten in het Italiaanse restaurant en exclusiviteit van de hand van meesterkok Jacques Pépin. Oceania Cruises draait om culinair genieten terwijl je de kleinere havens in de wereld bezoekt.
   

 • Azamara AqualinaAan boord van de twee cruiseschepen van Azamara Club Cruises vind je het Italiaanse restaurant Aqualina. Geen pizza’s, maar verse pasta’s en authentieke ingredienten voor exclusieve gerechten zoals de ‘Venetian Seafood Platter’. Alsof je in Italië bent!  Aqualina is een zogenaamd ‘specialiteitenrestaurant’. Dit betekent een restaurant voor fijnproevers naast het hoofdrestaurant, waar je per reservering een kleine toeslag voor betaalt. Wees er op tijd bij om te reserveren, want dit restaurant is zeer gewild.

 • HapagLloyd TarragonHet cruiseschip MS Europa 2 is benoemd tot het beste cruiseship ter wereld. Op alle fronten is de kwaliteit optimaal en voorbehouden aan reizigers die alleen het beste van het beste willen. Ook in de restaurants aan boord van de cruiseschepen van Hapag-Lloyd Cruises, zoals het Franse Tarragon restaurant.
  Jaarlijks is er een speciale cruise die om gastronomie draait. Tijdens Europa’s Best komen de beste koks bij elkaar op het buitendek om culinaire gerechten te serveren. Een uitzonderlijke belevening voor de smaakpapillen.

 • Seabourn roomserviceSeabourn staat voor ongekende luxe, all-inclusive. Naast de tenminste 6! toprestaurants aan boord van de kleine cruiseschepen, kunnen gasten kiezen voor ‘in-suite dining’. Maar dan wel zoals het hoort; een compleet 5-gangen menu met alle egards uitgeserveerd op uw balkon of in uw suite. Pure verwennerij!
 • Afternoon tea MediumFred. Olsen Cruise Lines heeft een Britse inslag en dat is op alle schepen tot in details voelbaar. Een traditionele Afternoon Tea kan dan ook niet ontbreken en bij Fred. Olsen Cruise Lines. Originele scones met ‘clottered creame’ en English Tea wordt geserveerd in Schots getinte lounges. Op en top Brits, waar met name oudere reizigers dagelijks van zullen genieten.
 • NCL waterfrontOp de nieuwste cruiseschepen van Norwegian Cruise Line, de Norwegian BreakAway and Getaway vind je de ‘Waterfront’. Een boulevard met 8 verschillende restaurants en diverse bars, allen met uitzicht op zee! Binnen zijn er nog eens 17 verschillende restaurants, meer dan je vakantiedagen tellen!
 • Quantum-of-the-Seas-JamiesJamie Olivier heeft zijn eigen Italiaanse restaurant aan boord van de Anthem of the Seas en Quantum of the Seas, een van de nieuwste cruiseschepen van Royal Caribbean. En met succes, een modern restaurant met eerlijke gerechten. En speciaal voor kinderen: kooklessen met Jamie Oliver. Verwacht het onverwachte op de cruiseschepen van Royal Caribbean.
  Bekijk video
 • nobu-sushi-crystal-cruiseNobu Matsuhisa is de meesterkok van Crystal Cruises die de heerlijkste, verse Japanse gerechten creëert. Bij Crystal Cruises vind je zijn hand terug in het Japanse restaurant Silk Road en de sushi-bar. Twee van de drie extra restaurants, naast het hoofdrestaurant. Gasten dineren hier tenminste een keer, inbegrepen in de prijs. Wil je vaker terugkomen, dan betaal je een toeslag per reservering. Cruises op de luxe schepen van Crystal Cruises zijn altijd inclusief dranken en fooien.
 • Disney AnimatorsPalateDisney Cruise Lines heeft afgerekend met elke dag dineren aan dezelfde tafel. Zij hebben het innovatieve ‘rotational dining’  geintroduceerd. Tijdens de cruises dineer je in verschillende restaurants en je vaste ober blijft jouw tafel service. Handig, want hij weet wat je lekker vindt. Behalve de ober, moet je er niet van op kijken als ook Micky, Minnie of Goofy bij je tafel staat. Een sprookjeswereld voor kinderen.

Cruiserederijen

CLIA Nederland is de branchevereniging voor de cruise industrie en promoot cruises als een bereikbare en geweldige vakantie ervaring.
Lees meer over de cruiserederijen die lid zijn van CLIA Nederland.

CRUISEREDERIJEN  
Aida Cruises Fred. Olsen Cruise Lines
Azamara Club Cruises MSC Cruises
Carnival Cruise Line Norwegian Cruise Line
Celebrity Cruises Oceania Cruises
Crystal Cruises P&O Cruises
Costa Cruises Princess Cruises
Cunard Line Regent Seven Seas Cruises
Disney Cruise Line Royal Caribbean International
Hapag Lloyd Cruises Seabourn
Holland America Line SeaDream Yacht Club
  Silversea

Cruisespecialisten in Nederland

In Nederland zijn onderstaande cruisespecialisten lid van CLIA Nederland. Laat u adviseren en boek vertrouwd bij deze reisorganisaties, die herkenbaar zijn aan het CLIA logo. 

Captaincruise.nl                          Dreamlines.nl
CenOTravel.nl Kras.nl
Cruise.nl Reader Offers
Cruisereizen.nl TUI.nl
Cruisetravel.nl VCKCruises.nl
Cruisewinkel.nl Zeetours.nl
Dock C Cruisepartners                                               

CLIA Netherlands