10 leukste vakanties voor kinderen

 

Misschien denk je bij een cruise niet direct aan familievakantie. Het tegendeel is waar. Een pyjamaparty, Piraten zoektocht op bungee jumpen zit je als volwassene niet echt op te wachten tijdens je vakantie. Voor kinderen juist een te gekke vakantie ervaring. Bekijk de leukste doe-dingen voor kinderen aan boord van cruiseschepen.

 • Disney ship caractersGa je met kinderen op vakantie, dan is geen uitleg nodig dat een cruise met Disney Cruise Lines een droom is die uitkomt. Ontmoetingen in levende lijve met Micky, Minnie en Goofy. Alles staat in het teken van Disney stripfiguren. Maar ook aan de ouders worden niet vergeten en zullen net zoveel genieten. Deze zomer vaart Disney Cruise Lines onder andere naar Noord- en Zuid Europa.
 • NCL sportsareaOp de schepen van Norwegian Cruise Lines vinden kinderen hun weg als guppy, turtle, seal of Dolphin. De namen staan voor de activiteiten programma’s ingedeeld naar leeftijdsgroep. Los van deze programma’s vermaakt jong en oud zich op de Freestyle Cruises van Norwegian Cruise Line.
 • AIDA Duikles voor kinderenKinderkorting is een bekend fenomeen in de zoektocht naar een vakantie. Bij AIDA Cruises gaan ze nog een stapje verder. Daar ontvang je korting tot en met 24 jaar. Logisch dat jongeren ook nog graag op vakantie gaan met hun ouders als het om een cruise gaat.

 • csm Familienapartment 2 c7a64aa914Op het luxe cruiseschip MS Europa 2 van Hapag-Lloyd Cruises zijn kinderen ook van harte welkom. De mascotte van de rederij, de teddybear Captain Knopf staat symbool voor vakantie voor de kinderen. Professionele begeleiders nemen de kinderen mee zelfs mee op excursie, zodat ze hun mede reisgenootjes beter kunnen leren kennen. Zelfs in de sfeervolle familie suites is Captain Knopf van de partij.
  Plusplunten voor gezinnen:
  Family suites, kinder restaurant, nanny service, baby club, mini club, teeny club, kinderexcursies, Baby welcome package (alles gratis voorzien, van pampers tot babyvoeding) en kinderen tot 11 jaar reizen gratis mee.
 • Costa kindern sfeerVan ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat biedt Costa Cruises programma’s voor de jeugd, verdeeld naar leeftijdsgroep. Van de 3 tot 6 jarigen en 7-11 jarigen tot tieners van 12-14 en 15 tot 17 jaar. Een professioneel team organiseert wedstrijdjes in het zwembad, schattenjacht en thema diners zoals een pizza party. Voor de allerkleinsten is er een oppasservice aanwezig.
 • RCCL character diningSowieso is Royal Caribbean een must als u een familie vakantie zoekt. Shows voor het hele gezin, een ijsbaan en een klimmuur om maar enkele faciliteiten te noemen. Wow! Royal Caribbean werkt ook samen met DreamWorks, bekend van de karakters Shrek en Madagascar. Kinderen worden ’s morgens al verrast als Shrek in levende lijve aan de ontbijttafel komt.

 • ClubHALHolland America Line staat bekend als een klassieke rederij met een Nederlands tintje. Toch zult u verrast zijn door ClubHAL. Een activiteitenprogramma van 3 tot 17 jaar met leuke activiteiten zoals speurtochten, hip-hop lessen of chillen in de ClubHAL game room. Aan boord van Holland America maken kinderen internationale vrienden voor het leven.
 • CarnivalWaterworksHet Waterpark van Carnival Cruise Line is spectaculair. Je vindt ze op de nieuwste cruiseschepen van de rederij en zijn een walhalla voor kinderen met als hoogtepunt de ‘Drainpipe’, een spectaculaire glijbaan met een verrassend einde.

 • Princess KidsOnlyPrincess Cruises heeft aan boord van haar schepen kleurrijke lounges voor kinderen en tieners waar allerlei activiteiten te doen zijn. Wanneer de schepen in de haven liggen, zijn deze lounges ook open van 08.00u tot 17.00u. Dus als ouders erop uit willen, kunnen de jongeren met hun leeftijdgenoten lekker chillen aan boord. Kijk er niet raar van op als ze ’s avonds nog niet terug zijn, dan zitten ze waarschijnlijk aan tafel met hun vriendjes.
 • MSC teensDe Teen Card is een handige prepaid kaart voor tieners. Aan boord zijn ze verkrijgbaar voor € 30 en € 50, waarmee jongeren videogames kunnen kopen of een non-alcoholische mocktail. Een stukje vrijheid voor de jeugd, terwijl ouders in de gaten houden wat ze uitgeven.

Cruiserederijen

CLIA Nederland is de branchevereniging voor de cruise industrie en promoot cruises als een bereikbare en geweldige vakantie ervaring.
Lees meer over de cruiserederijen die lid zijn van CLIA Nederland.

CRUISEREDERIJEN  
Aida Cruises Fred. Olsen Cruise Lines
Azamara Club Cruises MSC Cruises
Carnival Cruise Line Norwegian Cruise Line
Celebrity Cruises Oceania Cruises
Crystal Cruises P&O Cruises
Costa Cruises Princess Cruises
Cunard Line Regent Seven Seas Cruises
Disney Cruise Line Royal Caribbean International
Hapag Lloyd Cruises Seabourn
Holland America Line SeaDream Yacht Club
  Silversea

Cruisespecialisten in Nederland

In Nederland zijn onderstaande cruisespecialisten lid van CLIA Nederland. Laat u adviseren en boek vertrouwd bij deze reisorganisaties, die herkenbaar zijn aan het CLIA logo. 

Captaincruise.nl                          Dreamlines.nl
CenOTravel.nl Kras.nl
Cruise.nl Reader Offers
Cruisereizen.nl TUI.nl
Cruisetravel.nl VCKCruises.nl
Cruisewinkel.nl Zeetours.nl
Dock C Cruisepartners                                               

CLIA Netherlands